REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněná horká čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ideální je připravit čokoládový nápoj podle tohoto receptu den předem a pak druhý den čokoládu jen ohřát. Je skvělá, úžasně zahřeje a potěší nejen vás, ale i vaše hosty.


Ingredience:
150 ghořké čokolády
50 gmléčné čokolády
50 clmléka
25 clsmetany
1 lžícekukuřičného škrobu
1 lžícekakaa v prášku
špetka skořice, mleté vanilky a zázvoru od Vitany
na špičku nože chilli

Postup:

1. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy
2. Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka, přidejte koření Vitana, zbývající mléko a smetanu, postupně zahřívejte
3. Jakmile se začne směs vařit, nalijte do mísy na čokoládu, směs šlehejte až bude hladká a nadýchaná
4. Nechte vychladnout a ohřejte následující den na mírném ohni.

Poznámka:

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy