REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horká španělská čokoláda s churros

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horká sladká čokoláda s ostrým zabarvením chuti, servírovaná se španělskými koblihy, které se ale vůbec nepodobají českým koblihám!


Ingredience:
1,5 lpolotučného mléka
125 gtmavého třtinového cukru
50 gkakaa holandského typu
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
1/4 lžičkymletého chilli
3/4 lžičkyvanilkového extraktu (lze nahradit vanilkovým cukrem)
3/4 lžičkykoriandrových semínek
15 kskardamových tobolek
12 kshřebíčků
2 ksskořicové tyčinky
2 kshvězdičky badyánu
churros

Postup:

1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme koření (kardamom podrtíme, svítky skořice přepůlíme) a třtinový cukr, přivedeme k varu
2. Až se cukr rozpustí, stáhneme ze zdroje tepla, necháme 20 minut odpočívat
3. V této fázi do hrnce přidáme kakao a vanilkový extrakt, opět vše přivedeme k varu, dobře promícháme
4. Čokoládu přecedíme přes sítko, rozlijeme ji do hrnků a podáváme se španělskými koblihy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy