REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé nealkoholické nápoje


Arabská káva – káva vařená v džezvě

Recept původem z Turecka, který si oblíbili lidé i v jiných částech světa.

Arabská káva po česku

Základní recept na českého turka vzdáleně inspirovaného arabskou přípravou kávy.

Babiččina čokoláda

Recept na chutnou horkou čokoládu z archivů našich babiček.

Banánový punč

Teplý punč z umixovaného banánu s teplým mlékem a kokosem.

Berlínská káva

Mletá káva s kondenzovaným mlékem.

Bezinkový čaj

Tento čaj používáme při nemocech z nachlazení. Má uklidňující antineuralgické účinky a pomáhá při pocení.

Bílá káva

Hrnek bílé kávy z melty byl tradiční nápoj našich babiček a prababiček hlavně v minulém století.

Bílý západ

Čaj s ananasovou a citronovou šťávou.

Brusinkovo-jablečný svařák

K varu přivedená brusinková a jablečná šťáva, ochucená javorovým sirupem a svařákovým kořením, horký nápoj servírovaný ozdobený dílky pomeranče a kolečky jablka.

Brusinkový punč

Horký punč z brusinkové a jablečné šťávy ochucený citronovou šťávou, hřebíčkem a skořicí, při podávání ozdobený badyánem.

Brusinkový punč se zázvorem

Horký nápoj skvělý do zimních plískanic. Úžasně chutná, je zdravý a hlavně bez alkoholu, takže jej mohou i děti.

Bylinkový čaj

Směs sušených bylinek zalitá horkou vodou, po vyluhování ochucená případně medem a citrónem, čaj konzumovaný po doušcích, skvělý proti kašli a na nachlazení.

Cappuccino

Italská káva připravená v domácích podmínkách.

Cibulový čaj

Vývar z cibule oslazený a zjemněný mlékem.

Cikorka

Cikorka se vyrábí pražením kořene čekanky. Chutná podobně, jako pampelišková káva, ale je sladší díky inulinu, který obsahuje, ten je sladký, ale přesto ho mohou i diabetici. Jde opět o bezkofeinovou kávu. Je zdravá, cikorka totiž podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, detoxikuje trávicí trakt, podporuje regeneraci střevní sliznice, udržuje v optimálním stavu střevní flóru, chrání před rakovinou tlustého střeva, ale je toho mnohem a mnohem více.

Citronový nápoj s máslem a skořicí

Nápoj skvělý do zimní nepohody, krásně zahřeje na těle i na duši a dodá tělu i trochu vitamínů a především energie.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Čaj na odkašlávání a horečku

Horký čaj připravený ze skořápek vlašských ořechů.

Čaj na posílení imunity

Skvělý zdravotní čaj pro chladné zimní večery, ale můžeme si ho uvařit po celý rok vždy, když budeme chtít posílit svoji imunitu.

Čaj na průdušky

Takto připravený nápoj pijeme nejlépe mezi jídlem nebo po jídle, maximálně 3x denně. V některých kuchařkách tento čaj najdete pod názvem “Cibulový čaj”.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy