REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horká čokoláda s chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuť chilli dodává horké čokoládě další rozměr, a když ji pak ještě osolíme a dosladíme medem, tak je to chuť která vás dostane. Nápoj pro milovníky extrémů.


Ingredience:
250 mlplnotučného mléka
150 gčokolády 65 % a více kakaové sušiny
1 rovná lžičkakukuřičného škrobu (solamyl)
1 kssušené chilli papričky
špetka soli
med
Na ozdobu:
sušené chilli papričky, (šlehačka)

Postup:

1. Do hrnce se silnější stěnou nalijeme mléko, které začneme zahřívat
2. Přidáme jednu sušenou chilli papričku a na kousky rozlámanou čokoládu, mícháme a zahříváme, až se čokoláda úplně rozpustí
3. V malém množství studené vody rozšleháme škrob, tekutinu nalijeme, za stálého míchání, do horké čokolády, vaříme 1 minutu, přidáme špetku soli
4. V této fázi nápoj sundáme ze zdroje tepla a dle chuti osladíme medem
5. Vyjmeme chilli papričku, horkou čokoládu rozlijeme do sklenic, které můžeme ještě doplnit malým kopečkem šlehačky a každou ozdobíme nasekanou, nebo i celou sušenou chilli papričkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy