REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí griotka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Likér připravený z višní, vody a cukru.


Ingredience:
1 kgvišní
0,5 kgpískového cukru
0,5 lvody

Postup:

1. Do nádoby (třílitrová sklenice) dáme omyté a odpeckované višně
2. Prosypeme je cukrem a zalijeme je vodkou
3. Překryjeme celofánem, dobře zavážeme a necháme nejméně 1 měsíc (dokud se cukr nerozpustí) v chladnu odležet, občas protřeseme
4. Hotový likér scedíme a nalijeme do lahví.

Doporučení:

Višně přidáváme například do pohárů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy