REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z kýty nebo krku, či tváří kance, ale třeba i jelena, srnky daňka a pod. nakrájené na kostky a podušené spolu s dalšími ingrediencemi, ochucené divokým kořením, které dodává zvěřině zvláštní nenapodobitelnou chuť.


Ingredience:
700-800 gzvěřiny kančí, srnčí, dančí ... (například kýty, masa z krku, líček apod.)
120 gslaniny
220 mlčerveného vína
320 mlvody
3-4 lžícebrusinkové zavařeniny
1-2 lžícesádla
1 lžičkamleté sladké papriky
6 kskuličky nového koření
6 kskuliček celého pepře
6 kskuličky jalovce
3 ksbobkové listy
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
1/4 ksmenšího celeru
strouhaný perník
sůl

Postup:

1. Sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do hrnce a necháme škvařit, po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, po osmahnutí cibule přidáme větší kostky masa ze zveřiny a na plátky nakrájený česnek
2. Mícháme, tak dlouho, až se maso pěkně zatáhne, pak zvěřinu osolíme a přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem
3. Základ guláše zaprášíme červenou paprikou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a jalovec, zamícháme, směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna, na mírném zdroji tepla dusit do doby, než je maso měkké, občas zamícháme
4. Před koncem dušení guláš dochutíme brusinkovou zavařeninu a strouhaným perníkem, který nám omáčku pěkně zahustí, dle chuti ještě osolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako příloha se nejlépe hodí knedlíky, bramboráčky či noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy