REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z kýty nebo krku, či tváří kance, ale třeba i jelena, srnky daňka a pod. nakrájené na kostky a podušené spolu s dalšími ingrediencemi, ochucené divokým kořením, které dodává zvěřině zvláštní nenapodobitelnou chuť.


Ingredience:
700-800 gzvěřiny kančí, srnčí, dančí ... (například kýty, masa z krku, líček apod.)
120 gslaniny
220 mlčerveného vína
320 mlvody
3-4 lžícebrusinkové zavařeniny
1-2 lžícesádla
1 lžičkamleté sladké papriky
6 kskuličky nového koření
6 kskuliček celého pepře
6 kskuličky jalovce
3 ksbobkové listy
1-2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
1/4 ksmenšího celeru
strouhaný perník
sůl

Postup:

1. Sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do hrnce a necháme škvařit, po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, po osmahnutí cibule přidáme větší kostky masa ze zveřiny a na plátky nakrájený česnek
2. Mícháme, tak dlouho, až se maso pěkně zatáhne, pak zvěřinu osolíme a přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem
3. Základ guláše zaprášíme červenou paprikou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a jalovec, zamícháme, směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna, na mírném zdroji tepla dusit do doby, než je maso měkké, občas zamícháme
4. Před koncem dušení guláš dochutíme brusinkovou zavařeninu a strouhaným perníkem, který nám omáčku pěkně zahustí, dle chuti ještě osolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako příloha se nejlépe hodí knedlíky, bramboráčky či noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy