REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí guláš s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš ze srnčí kýty a dalších ingrediencí dochucený houbami.


Ingredience:
750 gsrnčí kýty
250 ghřibů
100 gslaniny
0,75 lhovězího vývaru
1 dlčerveného vína
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
hladká mouka
sádlo
pepř
olej
sůl
Srnčí guláš z houbami

Postup:

1. Srnčí kýtu odblaníme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na větší kostky nebo hranolky, dáme do mísy, osolíme, pokapeme olejem, zastříkneme troškou vína a necháme v lednici minimálně 12 hodin odležet
2. Druhý den na sádle osmahneme cibuli, přidáme kostičky slaniny, necháme rozškvařit, vložíme kousky srnčího masa a prudce ze všech stran opečeme
3. Přidáme nakrájené houby, podlijeme trošku vývarem, přisolíme a za občasného míchání dusíme do měkka
4. Když je maso měkké, přidáme utřený česnek, zaprášíme hladkou moukou, dochutíme pepřem a solí, nalijeme zbytek vývaru a necháme povařit ještě 10 minut
5. Podáváme s knedlíkem, na talíři posypeme proužky cibule, nebo jako přílohu zvolíme glazovanou mrkev s hroznovým vínem.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy