Guláš ze srnčí kýty a dalších ingrediencí dochucený houbami.
Ingredience:
750 g | srnčí kýty |
250 g | hřibů |
100 g | slaniny |
0,75 l | hovězího vývaru |
1 dl | červeného vína |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
hladká mouka | |
sádlo | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Srnčí guláš z houbami |
Postup:
1. Srnčí kýtu odblaníme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na větší kostky nebo hranolky, dáme do mísy, osolíme, pokapeme olejem, zastříkneme troškou vína a necháme v lednici minimálně 12 hodin odležet
2. Druhý den na sádle osmahneme cibuli, přidáme kostičky slaniny, necháme rozškvařit, vložíme kousky srnčího masa a prudce ze všech stran opečeme
3. Přidáme nakrájené houby, podlijeme trošku vývarem, přisolíme a za občasného míchání dusíme do měkka
4. Když je maso měkké, přidáme utřený česnek, zaprášíme hladkou moukou, dochutíme pepřem a solí, nalijeme zbytek vývaru a necháme povařit ještě 10 minut
5. Podáváme s knedlíkem, na talíři posypeme proužky cibule, nebo jako přílohu zvolíme glazovanou mrkev s hroznovým vínem.
Text i foto: Dalibor Marounek