REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí guláš na způsob Csángó

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Srnčí plecko nakrájené na kostky, opečené a pak podušené spolu se zelím, rýží, zakysanou smetanou, česnekem a paprikami doměkka.


Ingredience:
700 gsrnčího plecka
250 gkysaného zelí
100 grýže
4 lžícesádla
3 lžičkymleté sladké papriky
4-5 ksstroužků česneku
3-4 kszelené papriky
2-3 kscibule
3 dlkysané smetany
trochu kmínu
voda
sůl

Postup:

1. Plecko nakrájíme na větší kostky
2. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme mletou sladkou papriku (kvalitní, jinak zhořkne!), kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše orestujeme
3. Za občasného podlévání vodou maso dusíme do poloměkka (vody přiléváme jen tolik, aby se maso nepřichytlo k hrnci)
4. Když bude maso napůl dušené, přidáme pokrájené kysané zelí, několik paprik nakrájených na nudličky a přilijeme tolik vody, aby všechny ingredience byly potopené, dusíme doměkka
5. Přidáme opranou rýži a vše dodusíme doměkka
6. Nakonec přilijeme do guláše kysanou smetanu, povaříme, dle chuti dochutíme solí a nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy