Recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Srnčí plecko nakrájené na kostky, opečené a pak podušené spolu se zelím, rýží, zakysanou smetanou, česnekem a paprikami doměkka.
Ingredience:
700 g | srnčího plecka |
250 g | kysaného zelí |
100 g | rýže |
4 lžíce | sádla |
3 lžičky | mleté sladké papriky |
4-5 ks | stroužků česneku |
3-4 ks | zelené papriky |
2-3 ks | cibule |
3 dl | kysané smetany |
trochu kmínu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Plecko nakrájíme na větší kostky
2. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme mletou sladkou papriku (kvalitní, jinak zhořkne!), kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše orestujeme
3. Za občasného podlévání vodou maso dusíme do poloměkka (vody přiléváme jen tolik, aby se maso nepřichytlo k hrnci)
4. Když bude maso napůl dušené, přidáme pokrájené kysané zelí, několik paprik nakrájených na nudličky a přilijeme tolik vody, aby všechny ingredience byly potopené, dusíme doměkka
5. Přidáme opranou rýži a vše dodusíme doměkka
6. Nakonec přilijeme do guláše kysanou smetanu, povaříme, dle chuti dochutíme solí a nejlépe ihned podáváme.