REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemský guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, česnek doměkka a vložkou nakrájených okurek.


Ingredience:
600 gzadního hovězího masa
3 lžícehladké mouky
3 lžíceoleje
5-6 kssladkokyselých okurek
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
gulášové koření
mletý sladká paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji necháme zpěnit oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, chvíli opékáme, pak zaprášíme mletou paprikou, promícháme a krátce osmahneme
3. Pak osolíme, přidáme mletý pepř, gulášové koření, oloupané utřené stroužky česneku, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené a zvolna dusíme doměkka (asi 45 minut), podle potřeby za občasného polévání
4. Nakonec maso vyndáme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme, prohřejeme, maso vrátíme zpět, přidáme na kolečka nakrájené okurky a znovu prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovými knedlíky a kolečky cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy