REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemský guláš pro dvě osoby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky hovězího masa podušené na cibulovém základě spolu s kyselou okurkou a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
160 ghovězího masa (předního nebo kližky)
40 gcibule
40 gkyselých okurek bez nálevu
10 goleje
trochu hladké mouky
mletá paprika
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, osušené hovězí maso nakrájíme na menší kostky, které opečeme s jemně pokrájenou cibulkou na rozpáleném oleji
2. Pokrm posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a podlijeme horkou vodou, dusíme pod pokličkou doměkka
3. Ke konci k masu přidáme na kostičky pokrájené okurky a ještě krátce vše podusíme
4. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, povaříme, dle chuti osolíme, případně okořeníme pepřem a můžeme servírovat.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je v tomto případě 1449 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy