REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika z českých hospod minulého století. Plátky hovězího zadního nebo roštěnce orestované zprudka na oleji a podušené ve vývaru, servírované s omáčkou s vložkou okurky.


Ingredience:
600 ghovězího zadního nebo roštěnce
130 gcibule
75 gtuku
65 gsterilované okurky bez nálevu
50 ghladké mouky
15 gsoli
0,5 gmletého černého pepře
0,6 lvývaru "B" (z bílých kostí)

Postup:

1. Opláchnuté maso nakrájíme přes vlákno na jednotlivé plátky, mírně je naklepeme, na okraji nařízneme (aby se nekroutily), osolíme, posypeme pepřem a zprudka z obou stran orestujeme na 1/
3 výše uvedeného množství tuku
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na zbývajících 2/
3 tuku a mírně podlijeme vývarem (trochu tuku si necháme na podušení okurky)
3. Do základu přidáme orestované maso a dusíme do měkka, během dušení plátky obracíme a podle potřeby podléváme teplým vývarem
4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného promíchání provaříme
5. Provařenou omáčku přecedíme přes cedník na maso
6. Přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku a společně vše ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Kdo má rád, může do omáčky přidat na tvrdo uvařená a na kostičky pokrájená vajíčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy