Zahuštění polévek.
Ingredience:
2 lžíce | sladké smetany |
2 lžíce | hrubé mouky |
50 g | másla |
4 ks | vajíček |
sůl | |
petrželka (není nutné) |
Postup:
1. Uvaříme dvě vajíčka
2. Utřeme máslo s dvěma natvrdo uvařenými žloutky a přidáme dva žloutky syrové
3. Dále přidáme 2lžíce sladké smetany a 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky, dochutíme dle chuti solí, nadrobíme petrželku
4. Vše třeme cca 10 minut, čímž vyrobíme hladké těstíčko
5. Lžící zakrajujeme malé knedlíčky, které házíme přímo do vařící polévky
6. Vaříme cca 10 minut.
Petrželku můžeme použít v létě čerstvou, v zimě nasušenou. I muškátový květ v malém množství přidá knedlíčkům na zajímavé chuti. Květ zamícháme v bodě 3!