REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
2 lžícesladké smetany
2 lžícehrubé mouky
50 gmásla
4 ksvajíček
sůl
petrželka (není nutné)

Postup:

1. Uvaříme dvě vajíčka
2. Utřeme máslo s dvěma natvrdo uvařenými žloutky a přidáme dva žloutky syrové
3. Dále přidáme 2lžíce sladké smetany a 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky, dochutíme dle chuti solí, nadrobíme petrželku
4. Vše třeme cca 10 minut, čímž vyrobíme hladké těstíčko
5. Lžící zakrajujeme malé knedlíčky, které házíme přímo do vařící polévky
6. Vaříme cca 10 minut.

Doporučení:

Petrželku můžeme použít v létě čerstvou, v zimě nasušenou. I muškátový květ v malém množství přidá knedlíčkům na zajímavé chuti. Květ zamícháme v bodě 3!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy