REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Živánská v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpis na marinované větší kousky masa, uzeniny, brambor a dalších ingrediencí, upečené na grilu nebo v troubě zabalené do alobalu. Rozpis surovin na 2 balíčky!


Ingredience:
400 gkrkovice bez kosti
150 gpikantní klobásy
3 ksvelké brambory
3 ksstroužky česneku
1 kszelené papriky
1 ksvelké cibule
3 lžíceoleje + na vymazání alobalu
2 lžičkydijonské hořčice
mletá sladká a pálivá paprika
drcený kmín
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, papriku, brambory a klobásu na kolečka, cibuli na céčka
2. Do misky dáme olej a všechno koření, přidáme hořčici, rozmačkaný česnek a pořádně promícháme, do této směsi dáme maso a brambory, pořádně promícháme a necháme cca 30 minut marinovat
3. Silnostěnný alobal zakápneme olejem a navrstvíme směs masa, brambor a zeleniny
4. Alobal pořádně uzavřeme a dáme na plech do trouby rozpálené na 200 °C, pečeme cca 45 minut, pak alobal opatrně rozevřeme a necháme ještě 15 minut dopéct na barvičku.

Doporučení:

Alobalem nešetřete, aby se vám dal dobře uzavřít.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy