Rozpis na marinované větší kousky masa, uzeniny, brambor a dalších ingrediencí, upečené na grilu nebo v troubě zabalené do alobalu. Rozpis surovin na 2 balíčky!
Ingredience:
400 g | krkovice bez kosti |
150 g | pikantní klobásy |
3 ks | velké brambory |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | velké cibule |
3 lžíce | oleje + na vymazání alobalu |
2 lžičky | dijonské hořčice |
mletá sladká a pálivá paprika | |
drcený kmín | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, papriku, brambory a klobásu na kolečka, cibuli na céčka
2. Do misky dáme olej a všechno koření, přidáme hořčici, rozmačkaný česnek a pořádně promícháme, do této směsi dáme maso a brambory, pořádně promícháme a necháme cca 30 minut marinovat
3. Silnostěnný alobal zakápneme olejem a navrstvíme směs masa, brambor a zeleniny
4. Alobal pořádně uzavřeme a dáme na plech do trouby rozpálené na 200 °C, pečeme cca 45 minut, pak alobal opatrně rozevřeme a necháme ještě 15 minut dopéct na barvičku.
Alobalem nešetřete, aby se vám dal dobře uzavřít.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová