Upečte si k víkendové snídani výjimečné rohlíčky z celozrnné žitné mouky Pernerka. Potěší vás ještě teplé samotné nebo třeba s domácí pomazánkou. A když zbydou, v pondělí je stačí promazat máslem, naplnit šunkou a sýrem, a svačina do školy i do práce je hotová raz dva.
Ingredience:
Ingredience (na 8 porcí): | |
250 g | žitné celozrnné Pernerky |
10 g | droždí |
150 ml | mléka |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | octa |
1 lžička | drceného kmínu |
1 lžička | cukru |
špetka soli | |
mléko, kmín, hrubá sůl na potření a posypání |
Postup:
- Nejprve si zaděláme kvásek a necháme vzejít. (Smícháme droždí, cukr, a trochu teplého mléka. Promícháme a necháme cca 15 minut.)
- Poté smícháme všechny suroviny a nakonec přimícháme kvásek. V robotu zaděláme těsto a necháme 120 minut kynout (nebudete mít klasické těsto, spíš takovou pastu).
- Posypeme moukou a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník rolujeme od nejširšího po nejtenčí a dáme na plech. Můžeme nechat rovně jako klasický rohlík nebo zatočit.
- Rohlíčky necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Rohlíčky potřeme mlékem a posypeme solí nebo kmínem. Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut dle trouby.
Bio celozrnná žitná mouka Pernerka se vám bude hodit na pečení chleba, přípravu kvásku nebo pro perníková těsta. Vyniká vysokým podílem vlákniny a perfektně jemným mletím. Upečte si výborný domácí chléb, slané i sladké pečivo nebo třeba medovník z celozrnné žitné mouky Pernerka v bio kvalitě. Skvěle se hodí i na palačinky či bublaninu. Díky unikátní mlecí technologii je mouka dokonale jemně namletá, zatímco si zachovává důležité živiny. Na 100 gramů obsahu 16 gramů vlákniny, takže představuje ideální zpestření jídelníčku.
Zdroj: www.pernerka.cz