Na husím sádle orestovaná cibulka a husí játra, vychladlá směs umletá spolu s vejci uvařenými na tvrdo, servírovaná s bílým pečivem. Recept z Boskovic.
Ingredience:
500 g | drůbežích jater |
1-2 lžíce | husího sádla |
5 ks | vajec uvařených na tvrdo |
2 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle zprudka oresujeme na kostičky nakrájenou cibuli
2. Přidáme drůbeží játra nakrájená na kousky, která opečeme spolu s cibulí, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme
4. Veškeré ingredience spolu promícháme a pomeleme v masovém strojku
5. Kaviár osolíme, okořeníme pepřem a podáváme s bílým pečivem.