REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelníky s jogurtovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z brambor, zelí, cibulky, petržele a koření, usmažené dozlatova, servírované s jogurtovou studenou omáčkou.


Ingredience:
200 gsterilovaného zelí
200 gbrambor
100 gkořenové petržele
2 ksjarní cibulky
1-2 lžičkykari koření
mletý pepř
máslo
sůl
Na omáčku (dip):
300 mlbílého jogurtu
2 ksstroužků česneku
2 ksjarní cibulky
1 ksokurky
pepř
sůl

Postup:

1. Petržel oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka auvařené brambory ve slupce ještě teplé oloupeme a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkáme
2. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené a na troše másla doměkka opečené jarní cibulky, vmícháme scezené, okapané, vymačkané zelí, podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a vše dobře propracujeme (pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžeme přidat 2 lžíce polohrubé mouky a 1 vejce)
3. Z hmoty uděláme rukama menší placičky, které na rozehřátém másle po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Smícháme bílý jogurt s nadrobno nakrájenými cibulkami, oloupanými, utřenými stroužky česneku, okurkou, podélně rozříznutou, zbavenou semínek, nakrájenou na tenká půlkolečka, ochutíme solí, pepřem a podáváme se zelníky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy