REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné placičky s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky ze zelí, kuřecího masa, žampionů a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gkuřecího masa
500 gbílého zelí
100 gžampionů
6 lžicsójové omáčky
6 lžicworcesteru
4 lžícesolamylu
3 lžícehladké mouky
2 lžícekari koření
4 ksvajec
2 kscibule
1 kschilli papričky
mletý černý pepř
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli najemno, oloupané žampiony na plátky a omyté, osušené kuřecí maso na kostičky
2. Dáme do mísy a smícháme s rozklepnutými vejci, solamylem, hladkou moukou, dochutíme sójovou omáčkou, worcesterem, kari kořením solí, pepřem, přidáme očištěnou nadrobno nakrájenou chilli papričku, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne v lednici odležet
3. Z odleželé směsi vytvarujeme lžící menší placičky, které smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, pak je necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme s vařenými bramborami a rukolou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy