REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový koktejl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z barevných paprik, okurek, karotky a cherry rajčátek připravený studený předkrm, servírovaný se sýrovým dipem.


Ingredience:
2 ksrůzně barevné papriky
2 kskarotky
1 ksokurky hadovky
1 trscherry rajčátek
Na sýrový dip:
200 gsmetanového sýra
4 lžícebílého jogurtu zředěného lžící studeného mléka
2 ksjarní cibulky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Karotky oškrábeme, opláchneme ji i s ostatní zeleninou pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat
2. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky, stejně nakrájíme i karotky a okurku
3. Zeleninu vyskládáme do sklenic a ozdobíme cherry rajčátky, které navěsíme za část zelené stopky na okraj sklenice nebo je vložíme od sklenic a zapícháme do nich párátka
4. Sklenice servírujeme na stůl spolu s dipem umístěným do skleněných nebo porcelánových misek.

Příprava sýrového dipu:
1. Smetanový sýr utřeme dohladka s jogurtem zředěným s lžící studeného mléka
2. Vmícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku
3. Dip nakonec ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, můžeme ho i mírně osolit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy