REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné čatní z rajčat, paprik, chilli papričky, cibule, česneku, koření, octa a soli.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 250 ml:
60 gkrystalového cukru
4 ksrajčat
3 ksmalých cibulí
2 kskyselých jablek
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 kschilli papričky
7 lžicbílého vinného octa
1/2 lžičkymleté papriky
1/4 lžičkysoli
špetka kardamomu

Postup:

1. Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky
2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, omytou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky, cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno
3. Veškerou zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme mletou papriku, kardamom, bílý vinný ocet, cukr, sůl a vše dobře promícháme
4. Pak přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 50 minut
5. Čatní naplníme do předem připravených vyvařených sklenic, dobře je uzavřeme a alespoň na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy