Cuketa, žampiony, jarní cibulka a rajčata na grilu, proložené bazalkovým pestem a omáčkou z vlašských ořechů, ricotty a česneku.
Ingredience:
2 ks | jarní cibulky (bílé části) |
2 ks | žampionů |
2 ks | rajčat |
1 ks | mladé cukety |
3 lžíce | ricotty |
2 lžíce | bazalkového pesta |
1 lžíce | vlašských ořechů |
čerstvě mletý pepř | |
sušený česnek | |
sůl |
Postup:
1. Nahrubo nasekané ořechy opražíme na suché pánvi, až se rozvoní a odstavíme
2. Když vychladnou, smícháme je s ricottou, špetkou sušeného česneku a čerstvě mletého pepře a soli
3. Cuketu nakrájíme na 3 mm silné kolečka a pak ji spolu s rozpůlenými rajčaty, rozpůlenou jarní cibulkou i na plátky pokrájenými žampiony ogrilujeme
4. Tvořítko ve tvaru válečku nejdřív vyplníme vrstvou cukety, osolíme ji a posypeme trochou ořechovo – česnekové směsi
5. Pokračujeme žampiony, které také osolíme a opepříme
6. Na žampiony dáme lžičku nasekané ogrilované cibulky, pak opět cuketu, znovu ji osolíme a posypeme česnekem
7. Na ni grilované rajče a na závěr jednu až dvě lžičky ořechové směsi
8. Vychladíme a podáváme s opečenými toasty nebo jiným pečivem.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.