REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnický řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky z mletého hovězího a vepřového masa, servírované polité studenou pikantní omáčkou.


Ingredience:
750 gmletého hovězího a vepřového masa
2 ksmalé žemle
5 lžicoleje
2 lžičkykřenu
vývar
kmín
pepř
sůl
Na omáčku:
300 gmajonézy
2 kssterilované kápie
2 ksstroužky česneku
1 lžičkasladké mleté papriky
1/2 lžičkypálivé mleté papriky
1/2 lžičkysardelové pasty
trochu nálevu s kápií
pepř
sůl

Postup:

1. Do umletého masa přidáme ve vývaru namočené a pak vymačkané žemle, kmín, pepř a sůl
2. Vše dobře promícháme a z připravené masové hmoty utvoříme 4 plátky
3. Na každá navršíme kopeček křenu a maso zabalíme (zatočíme)
4. Vzniklé masové válečky osmažíme na rozehřátém tuku
5. Hotové řízky servírujeme polité níže uvedenou studenou omáčkou.

Příprava omáčky:
Do majonézy vmícháme kostičky kapie, sardelovou pastu, česnek utřený se solí, špetku pepře a sladkou i pálivou papriku, nálevem z kapií omáčku zředíme. Dobře promícháme a dáme do chladna uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy