Karbanátky z vepřového masa, strouhanky, citronové kůry, česneku, vody, sýru a petrželky, opečené do zlatova a servírované s upečenými bramborami.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
50 g | strouhaného parmazánu |
50 g | strouhanky |
1 ks | velkého stroužku česneku |
2 lžíce | nasekané petrželky |
2 lžíce | olivového oleje |
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, oloupaný utřený stroužek česneku, na jemno nastrouhaný parmazán, 2 lžíce studené vody, citronovou kůru a vše dobře promícháme
2. Směs podle chuti osolíme, opepříme a pak z hmoty vytvarujeme 4 ks karbanátky
3. Na rozehřátém oleji karbanátky z obou stran opečeme (tak 7 minut z každé strany) dozlatova.
Takto připravené karbanátky podáváme například s upečenými bramborami a zeleninovým salátem.