REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karbanátky po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z vepřového masa, strouhanky, citronové kůry, česneku, vody, sýru a petrželky, opečené do zlatova a servírované s upečenými bramborami.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
50 gstrouhaného parmazánu
50 gstrouhanky
1 ksvelkého stroužku česneku
2 lžícenasekané petrželky
2 lžíceolivového oleje
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté vepřové maso, strouhanku, nadrobno nasekanou petrželku, oloupaný utřený stroužek česneku, na jemno nastrouhaný parmazán, 2 lžíce studené vody, citronovou kůru a vše dobře promícháme
2. Směs podle chuti osolíme, opepříme a pak z hmoty vytvarujeme 4 ks karbanátky
3. Na rozehřátém oleji karbanátky z obou stran opečeme (tak 7 minut z každé strany) dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené karbanátky podáváme například s upečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy