Smažená kapsa z hovězího a vepřového masa plněná vejcem.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
150 g | předního hovězího masa |
120 g | vepřové plece |
50 ml | mléka |
6 ks | vajec |
2 ks | žemlí |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladké mouky |
špetka mletého pepře | |
špetka majoránky | |
strouhanka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí i vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kousky
2. Žemle rozlámeme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout
3. Nakrájené maso i žemle umeleme na masovém strojku
4. Umletou směs dáme do mísy, přidáme jedno rozklepnuté vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a důkladně promícháme
5. Čtyři vejce uvaříme natvrdo a po zchladnutí oloupeme
6. Masovou směs rozdělíme na 42 ksdíly a z každého uděláme tenký plát
7. Do středu položíme uvařené vejce a důkladně ho zabalíme
8. Připravená vejce obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
9. Pozvolna je smažíme na rozpáleném oleji, po všech stranách, asi 122 ksminut.
Příloha: Brambory s pórkem a dresinkem.