REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce v mletém mase s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Natvrdo uvařená vejce obalená v ochuceném mletém mase, usmažená dozlatova, servírovaná s vařenou kapustou.


Ingredience:
8 ksvajíček + voda
olej na smažení
strouhanka na obalení
Na masovou směs:
700 gmletého masa
2 ksvajec
strouhanka dle potřeby
mletý černý pepř
sůl
Na kapustu:
800 gkapusty
100 gslaniny
2 lžícesádla
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
voda na spaření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Předem uvaříme vejce natvrdo a oloupeme
2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Pak z mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 placiček, do každé zabalíme vajíčko, obalíme ve strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje ze všech stran zvolna osmažíme dozlatova
4. Listy kapusty opláchneme, krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme je, necháme okapat a potom nakrájíme na proužky
5. V pánvi na rozehřátém sádle vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, vmícháme kapustu, dochutíme solí i pepřem, prohřejeme a podáváme k vejcím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy