Natvrdo uvařená vejce obalená v ochuceném mletém mase, usmažená dozlatova, servírovaná s vařenou kapustou.
Ingredience:
8 ks | vajíček + voda |
olej na smažení | |
strouhanka na obalení | |
Na masovou směs: | |
700 g | mletého masa |
2 ks | vajec |
strouhanka dle potřeby | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na kapustu: | |
800 g | kapusty |
100 g | slaniny |
2 lžíce | sádla |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
voda na spaření | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Předem uvaříme vejce natvrdo a oloupeme
2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Pak z mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 placiček, do každé zabalíme vajíčko, obalíme ve strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje ze všech stran zvolna osmažíme dozlatova
4. Listy kapusty opláchneme, krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme je, necháme okapat a potom nakrájíme na proužky
5. V pánvi na rozehřátém sádle vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, vmícháme kapustu, dochutíme solí i pepřem, prohřejeme a podáváme k vejcím.