REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnická jehněčí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá příprava v jednom hrnci, vše pečeme dohromady a přitom získáme opravdu chutný pokrm. Takto můžeme připravit i maso z kůzlete.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gjehněčího (kůzlečího) masa
300 gmražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev)
300 grýže
150 guzeného masa
1 lžícevegety
plnotučná hořčice
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Studenou vodou propláchlý větší hrnec naplníme propranou rýží a zalijeme asi 0,5 l vody, osolíme
2. Maso nejlépe s jehněčího (kůzlečího) hřbetu nebo plece nakrájíme na větší kousky, potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme pepřem, jednotlivé kousky položíme do rýže
3. Pod poklicí pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 190 °C
4. V této fázi do hrnce přisypeme povolenou zeleninu, posypeme vegetou, doložíme i plátky uzeného masa a ještě dalších 30 minut necháme dopéci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy