Jednoduchá příprava v jednom hrnci, vše pečeme dohromady a přitom získáme opravdu chutný pokrm. Takto můžeme připravit i maso z kůzlete.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | jehněčího (kůzlečího) masa |
300 g | mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev) |
300 g | rýže |
150 g | uzeného masa |
1 lžíce | vegety |
plnotučná hořčice | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Studenou vodou propláchlý větší hrnec naplníme propranou rýží a zalijeme asi 0,5 l vody, osolíme
2. Maso nejlépe s jehněčího (kůzlečího) hřbetu nebo plece nakrájíme na větší kousky, potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme pepřem, jednotlivé kousky položíme do rýže
3. Pod poklicí pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 190 °C
4. V této fázi do hrnce přisypeme povolenou zeleninu, posypeme vegetou, doložíme i plátky uzeného masa a ještě dalších 30 minut necháme dopéci.