REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky se žampionovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa potřené hořčicí, plněné slaninou, cibulí, paprikou a okurkou, stočené do závitků, okořeněné, nejdříve opečené na oleji ze všech stran dozlatova, potom dopečené v troubě doměkka, servírované přelité žampionovou omáčkou.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
250 g žampionů
150 g slaniny
100 g dijonské hořčice
250 mlsmetany
2 lžíce medu
1 lžícenasekaného tymiánu
8 ks nakládaných okurek
1 ksčervené papriky
1 kscibule
olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme částí dijonské hořčice a posypeme nadrobno nasekaným tymiánem
2. Připravené porce masa poklademe plátky slaniny, měsíčky cibule, na nudličky nakrájenými okurkami i paprikou, stočíme do závitků, převážeme nití nebo upevníme párátky
3. Závitky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova, přendáme je do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě doměkka
4. Závitky vyjmeme a uchováme v teple, v části výpeku orestujeme na plátky nakrájené žampiony, přidáme zbytek hořčice, med, zalijeme zbytkem výpeku ze závitků a necháme ještě chvíli povařit
5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme pepřem, solí, přidáme závitky a ještě krátce vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží a zdobíme čerstvým tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy