Plátky masa potřené hořčicí, plněné slaninou, cibulí, paprikou a okurkou, stočené do závitků, okořeněné, nejdříve opečené na oleji ze všech stran dozlatova, potom dopečené v troubě doměkka, servírované přelité žampionovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
250 g | žampionů |
150 g | slaniny |
100 g | dijonské hořčice |
250 ml | smetany |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | nasekaného tymiánu |
8 ks | nakládaných okurek |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
olej | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme částí dijonské hořčice a posypeme nadrobno nasekaným tymiánem
2. Připravené porce masa poklademe plátky slaniny, měsíčky cibule, na nudličky nakrájenými okurkami i paprikou, stočíme do závitků, převážeme nití nebo upevníme párátky
3. Závitky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova, přendáme je do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě doměkka
4. Závitky vyjmeme a uchováme v teple, v části výpeku orestujeme na plátky nakrájené žampiony, přidáme zbytek hořčice, med, zalijeme zbytkem výpeku ze závitků a necháme ještě chvíli povařit
5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme pepřem, solí, přidáme závitky a ještě krátce vše prohřejeme.
Podáváme s dušenou rýží a zdobíme čerstvým tymiánem.