Plátky vepřové kýty plněné sýrem, olivami, slaninou a bazalkou, stočené do závitků, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | balkánského sýra |
50 g | anglické slaniny |
50 g | zelených oliv |
200 ml | masového vývaru |
1 lžička | nasekané bazalky |
1 lžíce | mouky |
1 lžíce | másla |
3 ks | kuliček nového koření |
steakové koření | |
chilli koření | |
voda |
Postup:
1. Očištěnou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, zlehka naklepeme, potřeme steakovým kořením a chilli kořením
2. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, olivy nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky a promícháme s nadrobno nasekanou bazalkou
3. Směs rozložíme na plátky masa, stočíme do závitků, spíchneme párátkem, na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vodou (asi 100 ml), zakryjeme a pečeme zvolna v rozehřáté troubě na 170-180 °C doměkka
4. Hotové závitky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo s moukou, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, chvíli povaříme, pak šťávu přecedíme, vrátíme zpět závitky a krátce vše prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží.