REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žebírka na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masitá vepřová žebírka potřená medem smíchaným s paprikou, kečupem, pepřem a solí, upečená na cibulovém základě doplněném česnekem, podlitá vývarem.


Ingredience:
1-1,2 kgmasitých vepřových žebírek
4 kscibule
3 ksvětší stroužky česneku
3 lžícemásla nebo jiného tuku
100 mlhovězího vývaru
Na marinádu:
3 lžícemedu
3 lžícesladké mleté papriky
3 lžícekečupu
pepř
sůl

Postup:

1. Na jednotlivé kusy nakrájená žebírka potřeme medovou marinádou připravenou z medu, kečupu, papriky, pepře a soli, necháme nejméně 1 hodinu marinovat
2. Na tenká kolečka pokrájenou cibuli orestujeme na másle spolu s plátky česneku
3. Cibuli s česnekem a výpekem přendáme do pekáče, na tento základ rozložíme marinovaná žebírka, podlijeme je vývarem
4. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 180 °C tak 90 minut, na posledních 20 minut žebírka dopečeme odklopená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy