Masitá vepřová žebírka potřená medem smíchaným s paprikou, kečupem, pepřem a solí, upečená na cibulovém základě doplněném česnekem, podlitá vývarem.
Ingredience:
1-1,2 kg | masitých vepřových žebírek |
4 ks | cibule |
3 ks | větší stroužky česneku |
3 lžíce | másla nebo jiného tuku |
100 ml | hovězího vývaru |
Na marinádu: | |
3 lžíce | medu |
3 lžíce | sladké mleté papriky |
3 lžíce | kečupu |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na jednotlivé kusy nakrájená žebírka potřeme medovou marinádou připravenou z medu, kečupu, papriky, pepře a soli, necháme nejméně 1 hodinu marinovat
2. Na tenká kolečka pokrájenou cibuli orestujeme na másle spolu s plátky česneku
3. Cibuli s česnekem a výpekem přendáme do pekáče, na tento základ rozložíme marinovaná žebírka, podlijeme je vývarem
4. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 180 °C tak 90 minut, na posledních 20 minut žebírka dopečeme odklopená.