REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavináče z bílých ryb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládané plátky ryb v sladkokyselém nálevu, zarolované do tvaru šneků zajištěné párátky, plněné kyselými okurkami.


Ingredience:
2 kgbílých ryb (plotice, cejn, tloušť ...)
120 gsoli
0,5 lvody
0,5 locta
Nálev:
6 kszrnek pepře
3 kskyselé okurky
2 kscibule
2 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 lvody
200 mlocta
20 gsoli
7 gcukru

Postup:

1. Půlky ryb opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nádoby (sklenice)
2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme
3. Zatížíme a necháme 5 dnů v chladnu
4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče, do každé vložíme okurku, sepneme párátky
5. Zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu.

Příprava nálevu:
Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, na půlky pokrájené okurky, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy