REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavináče z bílých ryb plněné okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu nakládané filety z bílých ryb, zarolované do tvaru šneků, plněné kyselými okurkami, zajištěné párátky. Skvělá pochutina k pivu či vínu, spolu s čerstvým pečivem.


Ingredience:
2-2,5 kgbílých ryb (cejn, perlín, tloušť ...)
120 gsoli
0,5 lvody
0,5 locta
Na nálev:
200 mlocta
1 lvody
8 kszrnek pepře
6 kszrnek nového koření
2 ksbobkového listu
1 ksvelké cibule se zapíchnutým hřebíčkem
25 gsoli
10 gcukru
kyselé okurky na vložení do zavináčů
párátka na zajištění zavináčů
několik snítek kopru

Postup:

1. Půlky ryb opláchneme v čisté vodě a naskládáme nejlépe do kameninové nádoby, ale klidně postačí i velká zavařovací sklenice
2. Z 0,5 l vody, 0,5 l octa a 120 g soli připravíme nálev, kterým ryby zalijeme
3. Zatížíme a necháme 5-6 dnů v chladnu stát
4. Potom změklé velké kosti (páteř) vyloupneme, větší kusy nakrájíme, menší nechámeš tak, svineme je jako zavináče, do každé vložíme okurku, šneky sepneme párátky
5. Připravené zarolované ryby vyskládáme do nádoby, přidáme několik snítek kopru, zalijeme je vychladlým nálevem (i s cibulí a kořením) připraveným z ingrediencí uvedených v surovinách, dobře uzavřeme a necháme uležené v chladnu a temnu dalších 5 až 7 dní.

Příprava nálevu:
Vodu s octem nalijeme do hrnce, přidáme koření, na čtvrtky nakrájenou oloupanou cibuli, osolíme a dochutíme cukrem. Po dvou minutách nálev sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy