Dezert připravený z ochuceného tuhého sněhu proloženého třešněmi, pečený, servírovaný teplý, posypaný ořechy.
Ingredience:
300 g | třešní |
100 g | pískového cukru |
1 lžíce | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
sekaná jádra vlašských ořechů | |
tuk na vymazání misky |
Postup:
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme pískový cukr a došleháme dohusta, pak vmícháme moučkový cukr
2. Do vymazané zapékací misky dáme jednu třetinu sněhu, poklademe vypeckovanými třešněmi, zakryjeme další vrstvou sněhu, opět poklademe třešněmi a rozetřeme poslední vrstvu sněhu
3. Posypeme na drobno nasekanými vlašskými ořechy, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
Podáváme jako teplý dezert.