REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zasněžená roláda (nejen) pro Mikuláše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z kakaového zarolovaného plátu korpusu potřeného marmeládou a smetanovým krémem, ozdobená opět krémem a strouhaným kokosem.


Ingredience:
Na roládu:
6 ksvajec
40 gkakaa
6 lžickrupicového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu (škrobu)
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
200 gmásla
150 gmoučkového cukru
120 gkokosu
60 ghladké mouky
200 mlmléka
2 lžícerumu Božkov
2 lžícemeruňkové marmelády

Postup:

1. Bílky s cukrem a špetičkou soli vyšleháme do pevného sněhu
2. Vše ostatní smícháme v misce a dvakrát prosijeme
3. Do bílkové snížku uvrhneme postupně žloutky a vyšleháme, poté něžně, s láskou a péčí vmícháme to sypké a 2x proseté
4. Nezapomene si předehřát troubu na 200 °C, horní + spodní ohřev s ventilátorem, žádný horkovzduch, nenenéé!
5. Na plech, ten normální, nízký, dáme pečící papír a těsto s pomocí stěrky rozetřeme na ten papír, hezky, od rohu do rohu, zleva doprava, od východu na západ
6. Tak, teď to dáme do předehřáte trouby, natáhneme “minutku” a pečeme cca 5 – 7 minut
7. Horký plát překlopíme na navlhčenou utěrku a i s ní zavineme, necháme chládnout a uděláme si náplň
8. Příprava náplně; mléko nalijeme do rendlíku a přivedeme k bodu varu, kokos s moukou si promícháme v misce a přidáme do vroucího mléka, vznikne nám hustá kaše, do které hned dáme máslo, ale už nevaříme
9. Po rozpuštění másla přidáme cukr, promícháme a odstavíme do chladna, po zchládnutí přidáme rum
10. Chladnou roládu opatrně rozvineme, potřeme slabou vrstvou marmelády, pokud je příliš tuhá (ta marmeláda), přidáme trochu rumu nebo vody, pak naneseme kokosový krém, trochu si necháme na finální pomazání a něžně zavineme
11. No, a máme hotovo, roládu necháme ztuhnout, my si dáme kávičku a budeme čekat čerty, anděly nebo Mikuláše. Každý podle zásluh! :)

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy