REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané kuře po hanácku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené kuřecí maso s těstovinami.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 kscibule
100 mlmléka
500 gtěstovin (široké nudle)
230 gžampiónů
200 gkořenové zeleniny
120 gstrouhanky
120 gtvrdého sýru
100 gmásla
(mrkev,petržel, celer)
mletý muškátový květ
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře zalijeme vodou (aby bylo potopené), přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel a osolíme
2. Vaříme do změknutí masa
3. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout
4. Na rozpuštěném másle (jen na 30 g) rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vsypeme na čtvrtky pokrájené žampióny, na drobno pokrájenou cibuli a vše dusíme, až se voda z hub vypaří
5. Maso z kuřete obereme, nakrájíme na menší kousky, přidáme žampiónovou směs a uvařené široké nudle
6. Zalijeme mlékem, přidáme mletý pepř, mletý muškátový květ, petrželku, osolíme a vše opatrně promícháme
7. Pekáč vymažeme máslem (jen z 20 g) a vysypeme strouhankou
8. Kuřecí směs přendáme do pekáče a dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut 9. Na zbytku másla osmažíme dozlatova strouhanku
10. Na talíři zapečené jídlo posypeme petrželkou, osmaženou strouhankou a strouhaným sýrem.

Doporučení:

– Uvařenou zeleninu můžeme také použít při zapékání.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy