REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané hříbky v anglické slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V anglické slanině zapečené hřiby spolu s olivami, nivou a tymiánem.


Ingredience:
0,3 l sklenicehříbků nebo žampionů ve sladkokyselém nálevu
300 glibové anglické slaniny
100 gnivy
100 goliv

Postup:

1. Na plátek anglické slaniny položíme houbičku a zarolujeme, takto naplníme všechnu slaninu hříbky, nakládáme do pekáče
2. Posypeme sekanými olivami, tymiánem a strouhanou nivou
3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 10-15 minut, až se slanina a niva začne rozpouštět
4. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy