REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žebírka na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle opečená žebírka, upečená v troubě doměkka podlitá pivem.


Ingredience:
1,5 kgmasitých vepřových žebírek
600 gpórku nakrájeného na plátky
1 láhevsvětlého piva
2 lžícedrceného barevného pepře
2 lžícesádla
sůl

Postup:

1. Vepřová žebírka nakrájíme na plátky, osolíme je
2. Ve větším pekáči na rozehřátém sádle žebírka ze všech stran opečeme dozlatova
3. Opečené maso zalijeme pivem, hojně posypeme podrceným barevným pepřem, přikryjeme a pečeme, v troubě vyhřáté na 170-180 °C, asi 45 minut, během pečené občas pokrm přelijeme výpekem a případně podlijeme dalším pivem
4. Nakonec žebírka doplníme o kolečka nakrájeného pórku a pečeme ještě dalších 15 minut odklopená.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme hořčici, čerstvě nastrouhaný křen a čerstvý chléb. Samozřejmě zapíjíme pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy