REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory s houbami a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept na chutnou úpravu hub zapečením v troubě spolu s brambory a uzeným masem.


Ingredience:
500 gbrambor
300 ghub - směs hřibovité, čerstvé nebo mražené
200 guzeného bůčku
česnek
sádlo
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce do polo měkka, vychladlé brambory nakrájíme na kolečka
2. Houby podusíme na sádle, osolíme a ochutíme kmínem
3. Pekáček vymažeme sádlem, naskládáme vrstvu brambor, přidáme utřený česnek, potřeme směsí podušených hub, naskládáme opět brambory, houby, brambory, navrch dáme plátky uzeného bůčku
4. Pečeme ve vyhřáté troubě až brambory změknou, přibližně 15 minut
5. Podáváme teplé s kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy