REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaná jelítka s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý a vydatný oběd do mrazivé únorové dny ze staročeské kuchyně pro všechny milovníky zabíjačkových specialit.


Ingredience:
1 kgbrambor
4 ksjelit
4 ksstroužku česneku
2 kscibule
nasekané petrželky
strouhanka
máslo
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout
2. Jelítka nakrájíme na prst silná kolečka a opečeme na sádle zprudka z obou stran
3. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek utřeme na jemno
4. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, na dno rozložíme kolečka uvařených brambor, potřeme česnekem, posypeme cibulí, petrželkou, osolíme a opepříme
5. Brambory poklademe jelítkovými kolečky, posypeme cibulí a petrželkou
6. Zakryjeme zbytkem brambor, posypeme zbytkem petrželky, osolíme, opepříme
7. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 15-20 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé s kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy