REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený hrách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený hrách urovnaný do zapékací misky, posypaný opraženou strouhankou a osmahnutou cibulkou, zapečený v troubě.


Ingredience:
300 gneloupaného hrachu
1 ks větší cibule
3 lžícestrouhanky
3 lžícesádla
sůl

Postup:

1. Hrách si přebereme, propláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody, poté v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na lžíci sádla ji osmahneme dohněda
3. Strouhanku na sucho opražíme, pak jí omastíme lžící sádla a promícháme s osmahnutou cibulkou
4. Zapékací misku vymažeme zbylým sádlem, poté urovnáme okapaný vařený hrách a povrch posypeme strouhankou s cibulí 5. Misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme asi 20 minut, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy