REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený bůček s jogurtem a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zarolované plátky vepřového bůčku potřené ochuceným jogurtem, upečené v troubě posypané cibulí, kmínem a česnekem.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku bez kosti
200 gbílého jogurtu
4 lžícekřenu
2-3 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Z bůčku seřízneme kůži a nakrájíme na plátky 1 cm silné, maso jemně naklepeme, osolíme opepříme a potřeme jogurtem, v kterém jsme rozmíchali nastrouhaný křen
2. Plátky srolujeme, narovnáme do pekáče a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení podléváme vodou
3. Ke konci pečení, když je maso téměř úplně měkké, posypeme na nasekanou cibulí a česnekem, pokrm ještě dochutíme kmínem a necháme dopéci
4. Podáváme s bramborem a jako přílohu zvolíme třeba sterilovanou grilovanou zeleninu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy