Zarolované plátky vepřového bůčku potřené ochuceným jogurtem, upečené v troubě posypané cibulí, kmínem a česnekem.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku bez kosti |
200 g | bílého jogurtu |
4 lžíce | křenu |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Z bůčku seřízneme kůži a nakrájíme na plátky 1 cm silné, maso jemně naklepeme, osolíme opepříme a potřeme jogurtem, v kterém jsme rozmíchali nastrouhaný křen
2. Plátky srolujeme, narovnáme do pekáče a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení podléváme vodou
3. Ke konci pečení, když je maso téměř úplně měkké, posypeme na nasekanou cibulí a česnekem, pokrm ještě dochutíme kmínem a necháme dopéci
4. Podáváme s bramborem a jako přílohu zvolíme třeba sterilovanou grilovanou zeleninu.
Autor receptu: Dalibor Marounek