REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené smetanové brambory s mletým hovězím a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor vyskládané ve vrstvách v zapékací misce proložené mletým hovězím masem, kostičkami slaniny, nasekanými bylinkami, jarní cibulkou a nastrouhaným čedarem, zapečené v troubě přelité smetanovou směsí.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 gmletého hovězího masa
200 gstrouhaného čedaru
100 gslaniny nakrájené na plátky
400 mlsmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžícePodravky Natur
1 velká hrstčerstvých lístků oregana
1 velká hrstčerstvých lístků šalvěje
4 ksstroužky česneku
4 ksjarní cibulky
4 ksvajíčka
několik lístků libečku
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky, zapékací misku vymažeme máslem, bylinky i jarní cibulku nasekáme nahrubo, slaninu pokrájíme na drobné kostičky
  2. Do zapékací misky vymazané máslem naskládáme nejprve tak třetinu plátků brambor, plátky brambor obložíme i boky zapékací misky, na první vrstvu brambor rozložíme polovinu množství připraveného masa, kostiček slaniny, kousků cibulky a bylinek
  3. Do misky nalijeme smetanu, prolisujeme do ní stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem, Podravkou, vmícháme mouku, vajíčka a nastrouhaný čedar, důkladně vše prošleháme
  4. Třetinou smetanové směsi přelijeme suroviny v pekáčku, pak vyskládáme druhou třetinu brambor a na ně rozložíme druhou polovinu masa, kostiček slaniny, cibulky a bylinek, tu přelijeme druhou třetinou smetanové směsi, horní vrstva budou opět plátky brambor, kterou přelijeme zbytkem smetanové směsi
  5. Pekáč zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 60 minut, pak odklopené dopečeme na bravu, tedy dalších 15 až 20 minut.
  6. Jednotlivé porce na talíři servírujeme posypané nasekanými bylinkami.
Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou různé přílohové zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy