REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné ochuceným tvarohem a malinami, zalité smetanovým krémem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
300 gpolohrubé mouky
250 gčerstvých malin
100 gvlašských ořechů
600 mlmléka
200 mlsmetany na šlehání
80 mlmléka
2 ksvejce
2 ksžloutky
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícecukru krastal
2 lžícemoučkového cukru
1 lžíceoleje
špetka skořice
špetka soli
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a prosátou moukou, vymícháme hladké řídké těstíčko a necháme ho chvíli odpočinout
2. Těsto po částech lijeme na rozpálenou pánvičku potřenou olejem a upečeme tenké palačinky
3. Do mísy dáme měkký tvaroh, žloutky, vanilkový a pískový cukr, skořici, mléko, vše vyšleháme na hladký krém
4. Maliny očistíme, opláchneme a necháme důkladně okapat
5. Oddělíme 2/
3 krému a vmícháme do něj polovinu malin, krém rozetřeme na palačinky, ta pak stočíme
6. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní palačinky překrájené na polovinu
7. Do zbylého krému vmícháme smetanu a nahrubo nasekané ořechy, zálivkou přelijeme palačinky
8. Palačinky zapečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut
9. Hotové palačinky servírujeme posypané moučkovým cukrem a ozdobené zbylými malinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy