REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené nachos s restovanou panenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách v zapékací misce zapečené orestované kousky vepřové svíčkové a zeleniny proložené Chio nachos chipsy a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
600 gpanenské svíčkové
150 gtvrdého tučného sýra
100 ganglické slaniny
1 baleníChio Tortillas Hot Fiesta Chili
1 skleniceCHIO Dip Mild Salsa
2 lžíceoleje
1 ksvelká zelená paprika
1 ksvelká cibule
oregano sušené
koriandrová nať
pepř
sůl

Postup:
  1. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na ní orestujeme na nudličky nakrájené maso, na povrhu bude dozlatova, uprostřed musí zůstat syrové, opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme mimo pánev
  2. Do výpeku z masa vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou cibuli a nudličky papriky, osolíme, opepříme a na středním plamneni cca 5 minut restujeme, až zelenina změkne, ale přesto uvnitř zůstane lehce křupavá, vypneme plamen a k zelenině přimícháme maso a posypeme sušeným oreganem
  3. Do zapékací mísy pro 4 osoby nasypeme 1/3 balení Chio nachos do stejnoměrné vrstvy, posypeme jednou třetinou směsi masa a zeleniny, a nahrubo nastrouhaného sýra, poté stejným způsobem vytvoříme druhou a třetí vrstvu
  4. Vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a 10 minut zapékáme
  5. Po vytažení z trouby pokapeme CHIO Dip Mild Salsou nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.
Doporučení:

Článek k receptu: Nachos – nedílná součást mexické kuchyně

Poznámka:

Autor receptu: Michal Nikodem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy