Ve vrstvách v zapékací misce zapečené orestované kousky vepřové svíčkové a zeleniny proložené Chio nachos chipsy a nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
600 g | panenské svíčkové |
150 g | tvrdého tučného sýra |
100 g | anglické slaniny |
1 balení | Chio Tortillas Hot Fiesta Chili |
1 sklenice | CHIO Dip Mild Salsa |
2 lžíce | oleje |
1 ks | velká zelená paprika |
1 ks | velká cibule |
oregano sušené | |
koriandrová nať | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na ní orestujeme na nudličky nakrájené maso, na povrhu bude dozlatova, uprostřed musí zůstat syrové, opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme mimo pánev
- Do výpeku z masa vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou cibuli a nudličky papriky, osolíme, opepříme a na středním plamneni cca 5 minut restujeme, až zelenina změkne, ale přesto uvnitř zůstane lehce křupavá, vypneme plamen a k zelenině přimícháme maso a posypeme sušeným oreganem
- Do zapékací mísy pro 4 osoby nasypeme 1/3 balení Chio nachos do stejnoměrné vrstvy, posypeme jednou třetinou směsi masa a zeleniny, a nahrubo nastrouhaného sýra, poté stejným způsobem vytvoříme druhou a třetí vrstvu
- Vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a 10 minut zapékáme
- Po vytažení z trouby pokapeme CHIO Dip Mild Salsou nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.
Článek k receptu: Nachos – nedílná součást mexické kuchyně
Poznámka:Autor receptu: Michal Nikodem