REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové a hovězí maso po karibsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Kuby na plátky opečeného masa servírované s rýží a banány.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřového masa (kotlety, kýta)
4 ksplátky hovězího masa (hovězí zadní nebo roštěná)
4 ksstroužky česneku
4 ksbanány
1 ksvelké cibule
2 dlvody
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
rajčatový protlak
majoránka
sůl
Na rýži:
300 grýže
30 goleje
3/4 lvody
2 kshřebíčků
1 ksmenší cibule
1 lžičkamásla
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, na okrajích na několika místech nařízneme a mírně osolené opečeme na lžíci másla
2. Vyjmeme z pánve a dáme na ni druhou lžíci másla, na němž osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli
3. Přidáme mouku, zasmahneme a podlijeme teplou vodou, krátce povaříme, přidáme rajčatový protlak, se solí utřený česnek a špetku majoránky
4. Do cibulového základu přidáme plátky masa a dobře je prohřejeme
5. Rýži osmahneme na oleji, osolíme, přidáme cibuli do kterých jsme zapíchali hřebíčky, zalijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme ji doměkka
6. Banány oloupeme, po délce rozpůlíme a opečeme na lžíci másla
7. Na jednotlivé talíře upravíme kopečky rýže, na ně poklademe po plátku masa, přelijeme omáčkou
8. Nakonec pokrm dozdobíme opečenými půlkami banánů a ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy