REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka s domácí omáčkou BBQ

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z USA. Masitá vepřová žebírka uvařená ve vodě, pak grilovaná na roštu grilu, servírovaná s domácí BBQ omáčkou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
1 kgsekaných masitých vepřových žeber
divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř, jalovec)
voda
sůl
Na potírání žeber při grilování:
1 šálekpřepuštěného másla
1-2 lžičkyTabasca
pár kapek vinného octa
sůl
Na BBQ omáčku:
100 gzauzené kvalitní slaniny
80 grajčatového protlaku
1 ksmenší bílé cibule
1 kschilli paprička
šťáva z jednoho pomeranče
třtinový cukr na oslazení
omáčka worcester
mletá skořice
sůl

Postup:

1. Masitá vepřová žebra uvaříme v osolené vodě s divokým kořením do poloměkka, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Na dobře rozpáleném roštu grilu žebra grilujeme ze všech stran doměkka, během grilování je potíráme marinádou připravenou z přepuštěného másla, Tabasca, soli a vinného octa
3. Hotová vepřová žebírka podáváme s BBQ omáčkou.

Příprava BBQ omáčky:
Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a cibuli na „velejemno“. V pánvi vypečeme slaninu dokřupava a cibuli orestujeme, poté lehce zarestujeme rajčatový protlak. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme, odstavíme a necháme odležet a zchladit.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy