REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené jahody s borůvkami, malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z vychlazeného ovoce přelitý čokoládovou smetanou, zapečený pod grilem.


Ingredience:
140 gjahod
140 gmalin a borůvek
čerstvě nastrouhaná citronová kůra z 1 ks citrónu
Na čokoládovou smetanu:
140 mlsmetany ke šlehání 40 %
100 gbílé čokolády
2 lžícemoučkového cukru

Postup:

1. Důkladně omyté a okapané ovoce smícháme a pak ho vyskládáme na dno širších a mělčích ohnivzdorných misek, větší jahody přepůlíme
2. Ovocnou směs posypeme citrónovou kůrou, přiklopíme a dáme na 30 minut do lednice vychladit
3. Smetanu zahřejeme ve středně velkém hrnci téměř k varu a pak do ní nalámeme čokoládu a necháme ji zcela rozpustit, odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout na pokojovou teplotu
4. Ovoce vyndáme z lednice, zalijeme čokoládovou smetanou, posypeme cukrem a dáme na 3-4 minuty pod rozpálený gril.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy