Dezert z vychlazeného ovoce přelitý čokoládovou smetanou, zapečený pod grilem.
Ingredience:
140 g | jahod |
140 g | malin a borůvek |
čerstvě nastrouhaná citronová kůra z 1 ks citrónu | |
Na čokoládovou smetanu: | |
140 ml | smetany ke šlehání 40 % |
100 g | bílé čokolády |
2 lžíce | moučkového cukru |
Postup:
1. Důkladně omyté a okapané ovoce smícháme a pak ho vyskládáme na dno širších a mělčích ohnivzdorných misek, větší jahody přepůlíme
2. Ovocnou směs posypeme citrónovou kůrou, přiklopíme a dáme na 30 minut do lednice vychladit
3. Smetanu zahřejeme ve středně velkém hrnci téměř k varu a pak do ní nalámeme čokoládu a necháme ji zcela rozpustit, odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout na pokojovou teplotu
4. Ovoce vyndáme z lednice, zalijeme čokoládovou smetanou, posypeme cukrem a dáme na 3-4 minuty pod rozpálený gril.