REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky, jablka, maliny a brusinky, posypané sladkou posypkou a upečené v troubě.


Ingredience:
1,3 kghrušek
900 gjablek Granny Smith
100 gcukru krupice
2 hrstisušených brusinek
1 hrnekmražených malin
2 lžícekukuřičného škrobu
1 lžičkavanilkového extraktu
1/2 lžičkyskořice
máslo na vyazání
Na posypku:
130 ghladké mouky
120 gmásla
80 gsvětlejšího třtinového cukru
50 govesných vloček
1/2 lžičkyskořice

Postup:

1. Na menší pekáček vymazaný máslem dáme oloupaná, jádřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka i hrušky, přidáme maliny, brusinky, zlehka je promícháme se směsí krupicového cukru, kukuřičného škrobu, vanilkového extraktu a skořice, přiklopíme anecháme v troubě 30 minut zapéct při 150 °C
2. Mezitím si uděláme posypku tak, že dobře promícháme hladkou mouku s ovesnými vločkami, mletou skořicí, třtinovým cukrem a změklým máslem
3. Ovoce posypeme připravenou posypkou a odklopené pečeme při 100 °C zhruba tři hodiny, pak vyndáme a necháme 10 minut odpočinout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy