Rebarbora zapečená s vínem, pomerančovou kůrou, badyánem a cukrem, podávaná s kopečkem mascarpone.
Ingredience:
700 g | rebarbory |
250 g | mascarpone |
80 g | přírodního krupicového cukru |
2 ks | hvězdiček badyánu |
100 ml | růžového vína |
pár proužků pomerančové kůry |
Postup:
1. Rebarborové řapíky omyjeme, osušíme, oloupeme a rozkrájíme nejdříve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst
2. Naklademe je do mělké zapékací nádoby, zalijeme růžovým vínem, mezi rebarboru vtiskneme badyán i proužky pomerančové kůry a vše pocukrujeme
3. Těsně zakryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut (rebarbora musí změknout), pak odkryjeme a ještě 5 minut pečeme, aby šťáva zhoustla
4. Rebarboru rozdělíme na talířky a podáváme s kopečkem mascarpone.