REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená játra s bramborovým pyré a cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená směs z kuřecích jater, mrkve, cibule, česneku, pórku a tymiánu, v troubě zapečená s plátky cukety a bramborovým pyré.


Ingredience:
1 ksmalé cukety
máslo na vymazání
Na bramborové pyré:
150 mlsmetany
500 gbrambor
100 gstrouhaného sýra
50 gmásla
2 ksvajec
voda
sůl
Na směs:
600 gkuřecích jater
3 lžíceoleje
1 lžícelístečků tymiánu
3 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 ksvětší cibule
1/2 kspórku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je slijeme, přidáme k nim horkou smetanu i máslo a vyšleháme, pyré dochutíme solí, necháme ho zchladnout a nakonec do něho vmícháme žloutky, na jemno nastrouhaný sýr a ušlehaný tuhý sníh z bílků
2. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme, mrkev s cuketou i pórkem očistíme a nakrájíme na středně silná kolečka, cibuli se stroužky česneku oloupeme a nasekáme na drobno
3. V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme játra, orestujeme je, vmícháme mrkev, pórek, tymián a směs chvíli podusíme, dochutíme solí a pepřem
4. Zapékací mísu vytřenou máslem naplníme připravenou směsí z pánve, poklademe nakrájenou cuketou a vše zakryjeme bramborovým pyré, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy