Válečky z ochuceného hovězího masa servírované zabalené v tortillách spolu s podušeným špenátem, cibulí a dresinkem. Recept z kampaně Lidlu od pana Ihnačáka.
Ingredience:
Na masové válečky: | |
500 g | hovězího mletého masa |
2 ks | vaječné bílky |
extra panenský olivový olej | |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
Na špenát: | |
250 g | čerstvého špenátu |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | másla |
pepř | |
sůl | |
Na dresink: | |
400 g | kysané smetany |
1 ks | citrónu |
trochu čerstvé petrželky | |
několi lístků bazalůky | |
pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
tortilly | |
červená cibule |
Postup:
Příprava masových válečků:
1. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do mletého hovězího masa
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, zlehka zamícháme, vypracujeme 12 válečků, které nakonec obalíme ve strouhance
3. Ze všech stran válečky opečeme na dobře rozehřátém olivovém olejiPříprava špenátu:
1. V hrnci rozpustíme lžíci másla, nadrobno nasekaný česnek na něm krátce osmahneme,
2. Přidáme čerstvé oprané, důkladně okapané listy špenátu, osolíme, opepříme, dusíme pouhých 30 sekund, pak nádobu sundáme ze zdroje tepla.
Příprava dresinku:
1. S kysanou smetanou smícháme nadrobno nasekané lístky bazalky a petrželky
2. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, pepřem a solí
3. Důkladně vše promícháme.
Dohotovení pokrmu:
1. Jednotlivé tortilly ohřejeme na suché pánvi, nebo zabalené v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě
2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka
3. Na každou placku poklademe trochu dušeného špenátu spolu s 3 kousky opečených válečků masa, přidáme dresink a nakrájenou cibuli, placky pevně srolujeme a podáváme překrojené na polovinu.
Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).