REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Wrapy s mletým masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z ochuceného hovězího masa servírované zabalené v tortillách spolu s podušeným špenátem, cibulí a dresinkem. Recept z kampaně Lidlu od pana Ihnačáka.


Ingredience:
Na masové válečky:
500 ghovězího mletého masa
2 ksvaječné bílky
extra panenský olivový olej
strouhanka
pepř
sůl
Na špenát:
250 gčerstvého špenátu
1 ksstroužek česneku
1 lžícemásla
pepř
sůl
Na dresink:
400 gkysané smetany
1 kscitrónu
trochu čerstvé petrželky
několi lístků bazalůky
pepř
sůl
Na dohotovení:
tortilly
červená cibule

Postup:

Příprava masových válečků:
1. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do mletého hovězího masa
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, zlehka zamícháme, vypracujeme 12 válečků, které nakonec obalíme ve strouhance
3. Ze všech stran válečky opečeme na dobře rozehřátém olivovém olejiPříprava špenátu:
1. V hrnci rozpustíme lžíci másla, nadrobno nasekaný česnek na něm krátce osmahneme,
2. Přidáme čerstvé oprané, důkladně okapané listy špenátu, osolíme, opepříme, dusíme pouhých 30 sekund, pak nádobu sundáme ze zdroje tepla.

Příprava dresinku:
1. S kysanou smetanou smícháme nadrobno nasekané lístky bazalky a petrželky
2. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, pepřem a solí
3. Důkladně vše promícháme.

Dohotovení pokrmu:
1. Jednotlivé tortilly ohřejeme na suché pánvi, nebo zabalené v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě
2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka
3. Na každou placku poklademe trochu dušeného špenátu spolu s 3 kousky opečených válečků masa, přidáme dresink a nakrájenou cibuli, placky pevně srolujeme a podáváme překrojené na polovinu.

Poznámka:

Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy