REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Wrapy s mletým masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z ochuceného hovězího masa servírované zabalené v tortillách spolu s podušeným špenátem, cibulí a dresinkem. Recept z kampaně Lidlu od pana Ihnačáka.


Ingredience:
Na masové válečky:
500 ghovězího mletého masa
2 ksvaječné bílky
extra panenský olivový olej
strouhanka
pepř
sůl
Na špenát:
250 gčerstvého špenátu
1 ksstroužek česneku
1 lžícemásla
pepř
sůl
Na dresink:
400 gkysané smetany
1 kscitrónu
trochu čerstvé petrželky
několi lístků bazalůky
pepř
sůl
Na dohotovení:
tortilly
červená cibule

Postup:

Příprava masových válečků:
1. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do mletého hovězího masa
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, zlehka zamícháme, vypracujeme 12 válečků, které nakonec obalíme ve strouhance
3. Ze všech stran válečky opečeme na dobře rozehřátém olivovém olejiPříprava špenátu:
1. V hrnci rozpustíme lžíci másla, nadrobno nasekaný česnek na něm krátce osmahneme,
2. Přidáme čerstvé oprané, důkladně okapané listy špenátu, osolíme, opepříme, dusíme pouhých 30 sekund, pak nádobu sundáme ze zdroje tepla.

Příprava dresinku:
1. S kysanou smetanou smícháme nadrobno nasekané lístky bazalky a petrželky
2. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, pepřem a solí
3. Důkladně vše promícháme.

Dohotovení pokrmu:
1. Jednotlivé tortilly ohřejeme na suché pánvi, nebo zabalené v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě
2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka
3. Na každou placku poklademe trochu dušeného špenátu spolu s 3 kousky opečených válečků masa, přidáme dresink a nakrájenou cibuli, placky pevně srolujeme a podáváme překrojené na polovinu.

Poznámka:

Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy