REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Wrapy s mletým masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z ochuceného hovězího masa servírované zabalené v tortillách spolu s podušeným špenátem, cibulí a dresinkem. Recept z kampaně Lidlu od pana Ihnačáka.


Ingredience:
Na masové válečky:
500 ghovězího mletého masa
2 ksvaječné bílky
extra panenský olivový olej
strouhanka
pepř
sůl
Na špenát:
250 gčerstvého špenátu
1 ksstroužek česneku
1 lžícemásla
pepř
sůl
Na dresink:
400 gkysané smetany
1 kscitrónu
trochu čerstvé petrželky
několi lístků bazalůky
pepř
sůl
Na dohotovení:
tortilly
červená cibule

Postup:

Příprava masových válečků:
1. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do mletého hovězího masa
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, zlehka zamícháme, vypracujeme 12 válečků, které nakonec obalíme ve strouhance
3. Ze všech stran válečky opečeme na dobře rozehřátém olivovém olejiPříprava špenátu:
1. V hrnci rozpustíme lžíci másla, nadrobno nasekaný česnek na něm krátce osmahneme,
2. Přidáme čerstvé oprané, důkladně okapané listy špenátu, osolíme, opepříme, dusíme pouhých 30 sekund, pak nádobu sundáme ze zdroje tepla.

Příprava dresinku:
1. S kysanou smetanou smícháme nadrobno nasekané lístky bazalky a petrželky
2. Ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, pepřem a solí
3. Důkladně vše promícháme.

Dohotovení pokrmu:
1. Jednotlivé tortilly ohřejeme na suché pánvi, nebo zabalené v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě
2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka
3. Na každou placku poklademe trochu dušeného špenátu spolu s 3 kousky opečených válečků masa, přidáme dresink a nakrájenou cibuli, placky pevně srolujeme a podáváme překrojené na polovinu.

Poznámka:

Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy