REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená cibulačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cibule, vína a vajec, zapečená s opečeným toastovým chlebem a strouhaným sýrem.


Ingredience:
100 mlsuchého bílého vína
100 gstrouhaného sýra 45 %
2 lžícerostlinného oleje
4 ksplátků toastového chleba
4 ksvajec
3 kscibule
1 lzeleninového vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme oloupané, na měsíčky nakrájené cibule
2. Přilijeme víno a cibuli dusíme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu, pak přilijeme vývar a přivedeme k varu
3. Vejce vyklepneme do misky, rozšleháme, vmícháme do vroucí polévky, odstavíme z tepla, dochutíme solí a mletým pepřem
4. Z plátků toastového chleba vykrojíme kolečka (o něco menší než je průměr misky, v níž se bude polévka zapékat), dáme na plech a ve vyhřáté troubě při 200 °C opečeme dozlatova
5. Polévku rozdělíme do misek, položíme na ni opečené toasty, které posypeme strouhaným sýrem, dáme do trouby a při 200 °C zapékáme, dokud se sýr na povrchu nerozpustí a nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy